Guide så väljer du rätt badkar till ditt badrum

Drömmer du också om att kunna sjunka ner i ett varmt bad nu när mörkret och kylan tränger sig på? 

Hos oss hittar du ett brett utbud av olika badkar. Ibland det kan vara svårt att veta vilken sorts badkar man vill ha, tillexempel om det ska vara ett inbyggt badkar eller ett badkar på tassar eller kanske till och med ett bubbelbad. Vår badrumsexpert ger sina allra bästa tips på vad du bör tänka på innan du införskaffar ett nytt badkar.

1. Först och främst är det viktigt att ta reda på ifall det finns plats för ett badkar i badrummet. Eftersom badkar generellt sätt tar upp mycket plats är det viktigt att mäta noggrant.

2. Rent praktiskt är det en fördel om man även kan duscha i badkaret, särskilt om badrummet är litet. Viktigt att tänka på då är att välja ett badkar som man även ska kunna stå och duscha i. Fundera också på vart i badrummet som badkaret skulle placeras. Ett tips är att placera badkaret i anslutning till golvbrunnen.

3. Tänk praktiskt, vem är det som ska nyttja badkaret? Beroende på din livssituation kan behovet variera. Ett vanligt tips är att välja ett badkar som är enkelt att ta sig i och ur och som dessutom är bekvämt.

4. Överväg ifall du vill ha ett fristående badkar eller ett inbyggt badkar. Ett fristående badkar är i regel enklare att installera då det kräver mindre arbete. Men ett inbyggt badkar kan också vara snyggt, dock finns det vissa regler som man bör beakta ifall man funderar på att bygga in badkaret. För mindre badrum kan ett inbyggt badkar vara en smidig lösning och för lite större badrum kan ett fristående badkar passa utmärkt.

5. Det sista och femte tipset är att fundera på ifall du vill ha ett badkar utan bubblor eller med. Bubbelbad kan vara härliga att krypa ned i, dock är de mer komplexa att underhålla jämfört med vanliga badkar. Ett bubbelbad behöver också installeras korrekt, för säkerhetsskull rekommenderar vi att du tar hjälp av en elektriker för att utföra arbetet på ett säkert sätt.

Kolla in alla våra fina badkar här: https://kakelexpress.se/collections/badkar